Yrittäjyydellä on merkitystä

On tullut jälleen se aika vuodesta, jolloin nostamme lehtemme sivuilla esille yrittäjyyttä tavallista enemmän. Yrittäjäkuukaudeksi nimetty lokakuu muistuttaa lukijoita yrittäjyyden merkityksestä yhteiskuntamme yhtenä rattaiden pyörittäjänä.

Kädessäsi on teemalehti, jossa kerrotaan niin nuorista- kuin pitkän linjan yrittäjistä. Jokaisella heillä on paikkansa ja ilman heitä jotain puuttuisi.

Elinvoimaiset yritykset antavat monelle työtä ja toimeentuloa. Ne lisäävät paikkakunnan vetovoimaa sekä pitovoimaa. Merkittäviä asioita kaikki.

Lähellä olevat palvelut ovat tärkeitä ja edellytykset yritysten vahvoina pysymiseen ovat käsissämme. Kaupungin tai kunnan tuki, toiminnan edellytysten edesauttaminen ja asukkaiden asioiminen oman paikkakunnan yrityksissä ovat merkittäviä tekoja. Jokaisella meistä on vaikuttamisen mahdollisuus.

Käyttämällä lähipalveluja ja jakamalla tietoa hyvästä palvelusta tuemme paikallista yrittäjää. Hyvä kello kuuluu kauas ja kukapa haluaisi lähipalvelujen vaihtuvan maakuntakeskuksissa kulkemiseen, kun helpommallakin voi päästä.

Yrittäjyys on taitolaji sekin. Kovassa kisassa pärjää vankalla kokemuksella, uuden oppimisella, innostuksella, tahdolla tehdä parhaansa ja ennakkoluulottomuudella. Ajat muuttuvat ja muutoksiin on sopeuduttava. Juuri nyt moni yrittäjä pohtii maailmantilanteen tuomia haasteita, samoin kotitaloudet.

Samassa veneessä olemme ja yhdessä sitä soudamme.

Kannustavina terveisinä paikallisille yrittäjille, erästä nimeltä mainitsematonta tv-mainosta siteeraten: ”Teet tärkeää työtä!”

 Yrittäjäjuttuja voit lukea 5.10. Uutisnuotasta.