Ylioppilasjuhlassa korostuivat vapaus ja toivo

Vihdoinkin juhlitaan, voitiin todeta yhteisenä ajatuksena vietettäessä lauantaina Ähtärin lukion ylioppilasjuhlaa. Yhteiskoulun ja lukion rehtori Anne Luodeslampi totesi olevansa erityisen onnellinen saataessa juhlia kevään ylioppilaita niin koulussa kuin kodeissa.

– Te tulevat ylioppilaat olette niitä, joiden koko lukiotaivalta koronarajoitukset ovat varjostaneet. Olette joutuneet luopumaan monesta lukioaikaan kuuluvasta tapahtumasta ja joutuneet keksimään vaihtoehtoisia tapoja jatkaa perinteitä. Myös ylioppilaskirjoitusten osalta teidän kohdallanne on lisäjännitysmomenttina ollut se, oletteko terveitä itse kirjoituspäivänä. Lukioaika on siis teidän kohdallanne merkinnyt monen itsestä riippumattoman asian hyväksymistä ja uudenlaisessa epävarmuudessa elämistä.

Ylioppilaan puheen pitänyt Saga Kurunmäki totesi maailman tapahtumien tuoneen tullessaan heille etäopiskelun, joka oli kasvun paikka jouduttaessa rytmittämään itse päivät, tekemään tehtävät ja vetämään rajan koululle ja vapaa-ajalle. Kokemus sai itsenäistymään ja ottamaan vastuuta omasta oppimisesta eri tavalla kuin koulun penkillä istuen.
Kurunmäki tiivisti lukioajan yhteen sanaan, ikimuistoinen.

Lue lisää aiheesta 8.6. Uutisnuotasta.