Taimelan koulun käsityökerho vahvistaa taitoja ja luovuutta

Lehtimäen Taimelan koululla harjoitellaan tärkeitä käsityötaitoja aina torstaisin koulun jälkeen kello neljästä alkaen. Syksyllä startannut käsityökerho kestää kerrallaan aina puolitoista tuntia ja mukaan mahtuu vielä innokkaita lapsia, jotka haluavat oppia tekemään käsitöitä. Kerho on osallistujille maksuton.

– Kerho on suunnattu 4.-6. -luokan oppilaille ja tällä hetkellä mukana on ollut 6-7 tyttöä. Se on ollut ihan sopiva määrä opettamisen ja ohjaamisen kannalta ajateltuna, kerhossa ensimmäistä lukuvuotta opettava Henna Muukkonen kertoo.

– Lapset itse halusivat, että kerho alkaisi mahdollisimman pian koulun alkamisen jälkeen. Kevätlukukaudella kerho päättyy maaliskuun lopulla, kun ilmat alkavat jo olla kauniita ja pihalta löytyy enemmän tekemistä.

Idea käsityökerho aloittamiseen lähti Hennalta itseltään, kun hän huomasi, ettei hänen oma lapsensa osannut kutoa.

– Minä olen tehnyt käsitöitä ihan pienestä pitäen ja ala-asteella osasin jo kutoa. Kyselin hänen kavereiltaankin, että olisiko innostusta osallistua käsityökerhoon ja innostusta löytyi. Ja kun sain luvan rehtori Kirsti Joensuulta, niin päätimme aloittaa kerhon.

– Ensimmäinen työ, mikä tehtiin, oli kangaslaukun ompelu ompelukoneella. Olemme tehneet muun muassa hiusdonitseja, kaulahuiveja ja solmupantoja lenkkilangasta sekä mustelakoja virkkaamalla. Tällä hetkellä meneillään on kutomalla toteutettava pääpanta.

 Lue lisää käsityökerhosta 17.2. Uutisnuotasta