Soinin kunta tuli kylään

Kunta tulee kylään -kierros päättyi tältä erää Jokivarren kylään.  Soinin kunta järjesti kuluneen kevään aikana seitsemän kylätapaamista, joissa kokoonnuttiin kuulemaan kylien, kyläläisten ja kyläyhdistysten kuulumisia, ajankohtaisia asioita Soinin kunnasta, kylätoiminnan rahoitusmahdollisuuksista ja monista muista kyliä koskettavista aihealueista. Pääpaino tapaamisissa oli keskustelussa ja ilahduttavan monipuolista ajatustenvaihtoa tapaamisissa syntyikin.

Kylätapaamiset starttasivat maaliskuun puolivälin jälkeen Parviaisesta ja Saurulta. Vehussa käytiin myös ensimmäisenä iltana. Kukonkylässä ja Hautakylässä vierailtiin heti muutama päivä ensimmäisten jälkeen. Laasala, Vuorenmaa, Torasperä ja Marjoperä isännöivät omat kyläiltansa maaliskuun viimeisellä viikolla. Viimeisimpänä päästiin vierailemaan Jokivarrella.

Soinissa kylät, seurat ja yhdistykset ovat vahvasti mukana luomassa kuntamme sosiaalista pääomaa ja yhteisöllisyyttä. Kuntastrategian painopistealueen ”elinvoimainen kunta” -mukaisesti yksi toimenpiteistä on kehittää kuntaa yhdessä asukkaiden, yritysten ja yhdistysten kanssa. Tätä lähdettiin nyt toteuttamaan vierailemalla kylissä.

Lue lisää aiheesta 12.5. Uutisnuotasta.