Runsaasti tietoa ja tarinaa Soinin Luonto- ja erämessuilla

Lauantaina Soinin katukuvaan toivat vipinää ja vilskettä Luonto- ja erämessut, jotka vetivät puoleensa noin 1500 kävijää. Soinin matkailu- ja viestintäkoordinaattori Eeva-Maija Jokinen toteaa järjestäjien olevan erittäin tyytyväisiä kävijämäärään, tapahtumien osalta haasteellisena vuonna.

Messut avannut maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän aiheena oli muun muassa petopolitiikka.

Korkein hallinto-oikeus ja EU:n tuomioistuin on kieltänyt suden kannanhoidollisen metsästyksen. Leppä kertoi saaneensa paljon yhteydenottoja, myös Soinin seudulta, suden kannanhoidollisen metsästyksen takaisinsaamiseksi.

– Olemme tehneet sen eteen töitä monella eri tavalla. Jälleen kiitos metsästäjille. Havainnot susista ja dna-näytteiden keräys ovat isossa roolissa, kun määrittelemme reunaehtoja millä pystymme aloittamaan uudelleen kannanhoidollisen metsästyksen.

– Luken kanta-arvio osoitti, että susikanta on kasvanut merkittävällä tavalla ja odotamme luonnonvarakeskukselta alkusyksystä alustavaa arviota suden suotuisasta suojelutasosta eli millä susikannan pitää Suomessa olla, jotta se on elinvoimainen.

Tavoitteena on kannanhoidollisen metsästyksen aloittaminen ensi talven lumilla.

Lue lisää aiheesta 11.8. Uutisnuotasta.