Porinapiiri Ähtärissä

Mikä ihmeen porinapiiri? Tämä selviää tiistaina marraskuun toisena päivänä Ostolanhovissa iltakuudelta alkavassa Ähtärinjärven sydänyhdistyksen järjestämässä keskusteluillassa.

Kuussoten hallintoylilääkäri, kardiologian erikoislääkäri Ismo Anttila on lupautunut pitämään alustuksen erilaisista sydämeen liittyvistä oireista ja niiden hoidosta. Usein sydänoireita tunteva pohtii mielessään, onko oire vakava, milloin on syyttä hakeutua hoitoon, mihin pitää ottaa ensin yhteys, ja millainen hoitopolku siitä seuraa. Mm. näihin sekä muihin illan aikana heränneisiin kysymyksiin saadaan alustajalta vastaus.

Ähtärinjärven sydänyhdistyksen vertaistukihenkilöt Heikki Lehtomäki, Marja-Terttu Rytkönen ja Terttu Punkari ovat paikalla kertomassa omakohtaisesta kokemuksestaan sydänsairauden yllättäessä ja sen kanssa selviämisestä. He esittelevät myös vertaistukitoimintaa, ja kertovat mm. porinapiiristä, joita on tarkoitus järjestää jatkossakin. He toivovat saavansa illan aikana vihjeitä ja toivomuksia aiheista, joista ihmiset olisivat kiinnostuneita, keitä alustajia toivotaan ja mistä kaikesta piirissä poristaisiin.

Jos mieleen tulee jo ennen tilaisuutta kysymyksiä kardiologi Ismo Anttilalle tai vertaistukihenkilöille, niitä voi panna paperille (nimettömänäkin) ja antaa järjestäjille kysymyslaput, niin myös niitä voidaan käsitellä illan aikana.

Järjestäjät toivovat, että porinapiiristä muodostuisi nimensä mukaisesti leppoisa, asioita selvittävä, vapaamuotoinen keskustelutilaisuus, jossa kenenkään ei tarvitse jännittää, vaikka vakavien aiheiden parissa ollaankin.

Tilaisuus aloitetaan Ähtärinjärven Sydänyhdistyksen tarjoamilla kahveilla.