Piispa tarkastaa Alajärven seurakunnan

Alajärven seurakunnassa suoritetaan piispantarkastus tämän kuun lopulla, 29.-31. lokakuuta. Tuleva tarkastus on viimeinen, jonka piispa Simo Peura työurallaan suorittaa. Piispa on tarkastanut noin neljä seurakuntaa vuoden aikana.

Edellinen piispantarkastus Alajärven seurakunnassa oli 11 vuotta sitten. Tarkastukset kulkevat noin kymmenen vuoden sykleissä. Menneinä vuosina piispantarkastuksissa etsittiin pääasiassa puutteita, joita sitten korjattiin. Nykyään tarkastus pitää sisällään suuren kokonaisuuden.

– Piispantarkastuksen profiili on muuttunut, nykyään se on enemmän eteenpäin katsomista ja seurakunnan taloudellisten ja toiminnallisten resurssien tukemista. tarkastuksessa käydään läpi muun muassa toiminnallista osuutta, saavuttaako seurakunnan toiminta kohderyhmät sekä selvitetään työorganisaation työkykyä, kuinka se toimii yhdessä, kirkkoherra Ari Auranen kertoo.

Piispantarkastuksella on pitkät perinteet ja sen toteuttaminen perustuu piispan tehtäviin. Piispa on papiston ylin esimies ja hänen tehtäviinsä kuuluu varmistaa, että kirkon perustehtävä toteutuu ja toteutetaan oikein.

– Piispantarkastus on tärkeä ja merkityksellinen seurakuntalaisille ja seurakunnalle, Auranen totesi.

 Lue lisää piispantarkastuksen sisällöstä 13.10. Uutisnuotasta