Myllymäen koulun yhteisöllisyys kannustaa oppimaan

Ähtärin kaupunginvaltuusto päätti helmikuussa käynnistää Myllymäen kyläkoulun tulevaisuutta koskevan selvitystyön, jossa kartoitetaan Ähtärin koulujen tulevaisuuskatsausta. Pohjana keskustelulle on oppilaskehitys, jonka mukaan lasten määrä vähenee niin Ähtärissä, samoin kuin muissakin kunnissa.

Myllymäellä viikko sitten järjestetty keskustelutilaisuus toi esiin toiveita ja ideoita kyläkoulun toiminnan jatkamiseksi. Paikalla oli kyläläisiä, valtuutettuja sekä työryhmän jäseniä.

Työryhmän tehtävänä on selvittää mahdollisia vaihtoehtoja kyläkoulun toiminnan jatkamisesta. Päätöksiä kyläkoulun lakkauttamisesta ei ole tehty ja koulun kohtalo vielä täysin auki.

– Ensi syksynä Myllymäen koulu aloittaa normaalisti toimintansa. Jotta pystymme ennakoimaan tulevaisuutta, on järkevää puhua asiasta ja miettiä, mitä tulevaisuus voisi olla. Tässä ovat yhtenä tarkastelukohteena erilaiset opetuksen järjestämistavat.

Ähtäriin syntyy tällä hetkellä vuosittain noin 30 lasta ja keskustaan nousee syksyllä 2024 uusi perusopetuksen koulu. Selvitettävänä on, onko Myllymäen koululla tuolloin edelleen toimintaa ja jos on, millaista, miten kehittää sitä ja viedä eteenpäin.

Lue lisää aiheesta 4.5. Uutisnuotasta.