LVI A. Akonniemi Oy:n Soinin vuoden yritys

Soinin Yrittäjät ry on palkinnut LVI A. Akonniemi Oy:n Soinin vuoden 2022 yrityksenä. Yrittäjä Aulis Akonniemelle oli jo kaksikymppisenä selvää, että hän perustaa oman LVI-yrityksen.Kannustajina tuolloin toimivat isä ja kirvesmiehenä työskennellyt setä, kertoo Akonniemi.

Kymmenkunta vuotta meni toiminimen alla. Vuonna 1988 yritysmuoto muuttui ky:ksi ja vuonna 1996 osakeyhtiöksi, jossa ovat osakkaina mukana myös puoliso Marja-Terttu, ja poika Elias vuodesta 2016 alkaen. LVI-alan yöt ovat muuttuneet valtavasti siitä, mitä ne olivat reilu 40 vuotta sitten Akonniemen aloittaessa uraansa.

Itä-Ähtärissä asuva Akonniemi kertoo toimipaikan olevan hyvä töiden kannalta.

– Täältä on melkein sama matka Soinin, Lehtimäen ja Ähtärin keskustaan. Teen töitä noin 40 kilometrin säteellä kotoani. Joitain asennushommia olen tehnyt kauempanakin. Aiemmin rakennettiin paljon uutta, mutta nyt työt ovat paljon remontteja ja lämmitysjärjestelmien vaihtoja. Maaseudulla ihmiset ikääntyy ja vanhat öljykattilat vaihdetaan usein maalämpöön. Isoja asennushommia on myös maatalouden parissa. Tietotekniikan kehityttyä automatiikka ja etähallinta ovat tulleet osaksi lämmitysjärjestelmiä, kertoo Akonniemi.

Lue lisää aiheesta 1.12. Uutisnuotasta.