Kuusiokunnissa uusia tartuntoja ja altistuneita

Kuusiokuntien alueella on oleskellut myöhemmin koronapositiiviseksi todettuja henkilöitä. Kaksi alueella ollutta tartuntaa on todettu Tuurin alakoululta. Näiden kahden tartunnan myötä on tunnistettu kaikkiaan 40 altistunutta. Altistumisten vuoksi Tuurin koulun 1. luokka sekä osa 2. luokasta on asetettu karanteeniin. Tilanne päivittyy, mikäli uusia tartuntoja ilmenee jo testissä käyneistä. Kaikki altistuneet kontaktoidaan osana jäljitystyötä.

Lisäksi Ähtärissä on liikkunut myöhemmin positiivisen koronatestin antanut henkilö 21.8.–22.8. Hän on oleskellut hotelli Mesikämmenessä lauantaina 21.8. ja sunnuntaina 22.8. aamupalalla sekä viettänyt aikaa hotellilla lauantaina illalla 18.00–23.00. Lisäksi hän on vieraillut Pandatalossa lauantaina 21.8.21 klo 11.00–11.30.

Tartuntatilanteen heikentyessä on erityisen tärkeää muistaa suojautua tartunnoilta ja huolehtia varotoimista esimerkiksi kouluissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja tapahtumissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee edelleen minimoimaan kontaktit ja pitämään yli 2 metrin turvavälin, huolehtimaan käsihygieniasta, käyttämään kasvomaskia kohdatessa muita ihmisiä, käyttämään koronavilkkua ja ottamaan rokotteen.