Kuusiokunnissa useita tartuntoja ja altistuneita

Kuusiokuntien alueella on todettu viime päivinä useita tartuntoja, joiden myötä on tunnistettu myös merkittävä joukko altistuneita. Kaikkiaan positiivisen koronatestin on antanut 13 henkilöä sunnuntain 8.8. jälkeen ja altistuneita on tällä hetkellä noin 130 henkilöä. Tartunnan saaneita ja altistuneita on Alavudella, Ähtärissä, Kuortaneella ja Soinissa. Tartuntoja ja altistumisia on peräisin useammasta kuin yhdestä tartuntaketjusta.

Altistumisten vuoksi alueen koululuokkia on jouduttu asettamaan karanteeniin. Karanteenissa ovat Hakojärven koulun 5. ja 6. luokka sekä Kuortaneen Alvarin koulun kaksi pienluokkaa ja 5. ja 6. luokka. Lisäksi ähtäriläinen aikuisten salibandyjoukkue ja alavutelainen tyttöjen jalkapallojoukkue on asetettu karanteeniin. Kaikki altistuneet kontaktoidaan erikseen osana terveydenhuollon jäljitystyötä.

Tartuntatilanne päivittyy testissä käyneiden saadessa testituloksia. Edelleen on tärkeää muistaa suojautua tartunnoilta ja huolehtia varotoimista esimerkiksi kouluissa, työpaikoilla, harrastuksissa ja tapahtumissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suosittelee edelleen minimoimaan kontaktit ja pitämään yli 2 metrin turvavälin, huolehtimaan käsihygieniasta, käyttämään kasvomaskia kohdatessa muita ihmisiä, käyttämään koronavilkkua ja ottamaan rokotteen.