Kulttuuripalkinto Pertti Ojalalle ja Heikki Jokiaholle

Alajärven kaupungin kulttuuripalkinto luovutetaan vuosittain yhdelle tai useammalle paikkakunnalla syntyneelle tai siellä asuvalle henkilölle, työryhmälle tai yhteisölle, tunnustuksena paikkakunnan kannalta merkittäväksi katsottavasta kulttuuriteosta tai -työstä.

Alajärven sivistyslautakunta päätti jakaa kulttuuripalkinnon 2021 maksuttoman Suninsalmi Soi -musiikkitapahtuman järjestäjille Pertti Ojalalle ja Heikki Jokiaholle.

– Palkinnon saaminen tuli kyllä yllätyksenä, mutta se tuntuu aina hienolta, kun huomioidaan tehtyä työtä, miehet toteavat.

Suninsalmi Soi -musiikkitapahtuma sai alkunsa Kaarlo Uusitalon ideasta reilu kymmenen vuotta sitten. Lehtimäeltä kotoisin oleva Uusitalo asuu Etelä-Suomessa ja hän halusi järjestää musiikkitapahtuman Suninsalmen kahvilan piha-alueella.

 – Ideana on ollut koko ajan, että tapahtuma on ilmaistapahtuma, jonne kaikki saavat tulle, vauvasta vaariin. Nyt soittamaan pääsevät kaikki, joilla on jokin side Lehtimäelle. Mitään tasovaatimuksia ei ole, joten kaikilla musiikinharrastajilla on mahdollisuus tulla esiintymään.

 Musiikkitapahtuman ajankohdaksi on vakiintunut heinäkuun viimeinen lauantai. Ensimmäisistä tapahtumista ei ilmoitettu missään, vaan sana kiiri puskaradion kautta ja yleisö sekä soittajat löysivät paikalle.

– Kävijämäärät ovat lisääntyneet vuosi vuodelta. On hienoa nähdä, kuinka yleisö on levittäytynyt koko piha-alueelle ja osalla on mukana viltti ja eväitä. Musiikista on lähdetty nauttimaan koko perheen voimin.

 Lue lisää aiheesta 22.12. Uutisnuotasta