Koulut alkavat ensi viikolla

Soinin yhtenäiskoulussa ja Taimelan koulussa Alajärven Lehtimäellä uusi lukukausi alkaa tulevana keskiviikkona 11. elokuuta. Ähtärissä koulutyö käynnistetään päivää aiemmin eli tiistaina.

Soinin yhtenäiskoulun rehtori Pasi Huvila kertoo peruskoulussa olevan oppilaita 257, joista ensimmäisellä luokalla aloittaa 31 uutta koululaista. Viime vuonna ekaluokkalaisia oli 29. Oppilaiden kokonaismäärässä ovat mukana myös esikoululaiset.

Ähtärissä Otsonkoululla oppilaita on 288, joista koulutyönsä aloittaa 45 lasta ensimmäisellä luokalla. Yhteiskoulun puolella oppilasmäärä on 224, Ähtärin lukiossa opintonsa aloittaa 19 alkajaa.

Taimelan koulussa koulutyönsä aloittaa keskiviikkona 75 oppilasta. Ensimmäiselle luokalle saapuu 10 koululaista, viime vuonna määrä oli yhtä vähemmän eli yhdeksän.

Uusi, mukava ja mielenkiintoinen asia koulussa on rehtori Kirsti Joensuun mukaan kaksivuotinen esiopetus, joka alkaa Taimelan koulussa ainoana Järvi-Pohjanmaalla. Esiopetuksessa ovat viisivuotiaat ryhmänään päiväkodissa ja kuusivuotiaat koulun puolella.

Lue lisää aiheesta to 5.8. Uutisnuotasta.