Koulut alkavat ensi viikolla

Koulut alkavat Lehtimäellä, Soinissa ja Ähtärissä viikon kuluttua keskiviikkona. Lehtimäen Taimelan koulussa eskarin aloittaa 11 oppilasta ja ensimmäiselle luokalle astelee reppuineen 14 oppilasta. Koko koulun oppilasmäärä on 81.

Rehtori Kirsti Joensuu kertoo koulun pihasta purettavan huonoon kuntoon rapistunutta vanhaa kolmikerroksista asuntolarakennusta. Rakennuksessa on ollut muinoin myös erityisopetuksen luokkia. Ison rakennuksen purkaminen vaatii erityisosaamista ja muun muassa rakennuksen alta kulkenut lämpökanaali on siirretty jo kevättalvella uudelle reitille. 

– Puretun rakennuksen tilalle on tarkoitus rakentaa lisää ulkoilupihaa koululle ja päiväkodille. Alustavia suunnitelmia koulun pihan uusimisesta kauttaaltaan on jo tehty ja rakennuksen kellarin tilalta paljastuvaa kuoppaa täytettäessä otetaan maa-aineksissa huomioon alueen uusi käyttötarkoitus, Joensuu selvittää.  

Soinin yhtenäiskoulussa koulutyönsä aloittaa yhteensä 253 oppilasta. Esikoululaisia on 17 ja ensimmäiselle luokalle astelee 22 oppilasta.

Kouluasiaa myös Ähtäristä 2.8. lehdessä.