Kielikahvilassa ei tarvitse turhia ujostella

SPR:n kielikahvilaan tulijaa on vastassa melkoinen pulina, jota säestää välillä pöydistä kuuluva iloinen naurunremakka. Kielitaidottomia ihmisiä ei torstaisin kokoontuvassa porukassa ole. Pääkielenä on suomen kieli, murteella tai ilman ja jokainen voi osallistua keskusteluun oman halunsa mukaan. Keskustelun aihepiirit vaihtelevat ja kuulumisia vaihdetaan puolin ja toisin, asiaa kuvaavia sanoja yhdessä hakien. Mikäli tuntuu, ettei yhteistä sanaa heti löydy, apua haetaan googlen kääntäjäohjelmasta.

Mukulamutkassa Monitorin yläkerrassa järjestettävässä kielikahvilassa puhutaan suomea, tavoitteena joko oppia tai opettaa sitä leppoisan rupattelun kautta.

Viime torstaina tiloihin kokoontui kymmenisen henkilöä, joukossa paikkakunnalla asuvia, suomen kieltä opettelevia ukrainalaisia. Naisten keskustelun aiheet vaihtelivat, toisen pöydän äärelle kokoontuneet miehet tarttuivat tällä kertaa kalastukseen. Eräällä kerralla aiheena oli luonto, Suomen sekä Ukrainan. Kieltä opeteltaessa tutustutaan samalla maiden kulttuuriin ja arkielämään, puolin ja toisin.

Lue lisää aiheesta 13.4. Uutisnuotasta.