Kiehalaisuus seuraa monella mukana läpi elämän

Eri-ikäisten jääkiekon harrastajien kokoontuessa yhteen tilaan alkaa välittömästi vanhojen muistelu. Puheissa piipahdetaan milloin talkoissa, voitetuissa tai hävityissä peleissä, jonkin pelaajan erityistaidoissa tai omissa helppojen tilanteiden tunaroinneissa. On todettava, että tilassa on samanhenkistä joukkoa, iästä riippumatta.

Ähtärin Kiekko-Haukat eli KieHa on toiminut 50 vuoden ajan. Seuran perustava kokous pidettiin 3.11.1971, joskin jo ennen tätä oli pelattu muutamia otteluita piiritasolla B- ja C-junioreissa ja keväällä 1969 oli muutama ystävyysottelu. Alussa KieHan värit päälleen pukevia pelaajia oli kolmisenkymmentä.

Pyöreitä täyttävä seura järjestää toiminnallisen, jääkiekon täyteisen ottelupäivän lauantaina 20.11. Ähtärin jäähallilla sekä iltatilaisuuden Hotelli Mesikämmenessä. kello 18 alkaen. Ottelupäivän päätteeksi kello 15 alkaen järjestetään näytösottelu, jossa seuran legendaarisimmat pelaajat ottavat yhteen ikätasoon katsomatta.

Seuran puheenjohtaja Pauli Latvanen kertoo Timo Lumialan keränneen joukkueensa Ähtärissä asuvista legendoista ja Timo Huhtamäki muualla asuvista entisistä pelaajista.

– Joukkueet ovat kirkkain silmin luvanneet, että täysiä ei sitten palata, mutta tietäähän sen miten käy, kun numeropaita vanhojen velmujen ylle asetetaan.

Lue lisää KieHan toiminnasta 10.11. Uutisnuotasta.