Kasvomaskien jakaminen alkaa

Kasvomaski on yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

THL:n kasvomaskisuosituksen tavoitteena on suojata kanssaihmisiä mahdolliselta altistumiselta koronatartuntatilanteessa.

Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Kenenkään taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle.

Alajärven ja Ähtärin kaupungit sekä Soinin kunta jakavat maskeja ilmaiseksi sellaisille henkilöille, jotka eivät pienituloisuutensa takia pysty maskeja hankkimaan ja heillä on tarve maskien käytölle.

Kasvomaskeja voi hakea Alajärven kirjaston aulasta keskiviikkoisin kello 10-12 sekä torstaisin kello 14-17. Ähtärissä maskeja jaetaan sosiaalitoimistossa tiistaisin ja torstaisin kello 13-15. Soinissa maskeja voi hakea Paja 66:n tiloista tiistaisin ja keskiviikkoisin kello 14-15.