Kari Kivinummi SDP:n Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi

Ähtäriläinen Kari Kivinummi on valittu SDP:n Pohjanmaan piirin puheenjohtajaksi viikonlopulla Vaasassa pidetyssä piirin syyskokouksessa. Valinta oli yksimielinen eikä hänelle löytynyt vastaehdokkaita. Puheenjohtajan lisäksi kokouksessa valittiin vuosiksi 2022–2023 ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Emma Haapasaari Kokkolasta ja toiseksi Aira Helala Vaasasta.

Kivinummi toteaa saaneensa vahvan tuen kolmen maakunnan alueelta, myös suurten kaupunkien, Kokkolan ja Vaasan osoittaessa hänelle tukensa.

– Yllätyin saamastani tuesta. Se häkellytti suorastaan, toteaa Kivinummi ja tuumaa toimintansa ilmeisesti olleen sellaista, että ihmiset ovat oppineet luottamaan häneen.

Kivinummi toteaa vastaanottamansa tehtävän olevan poliittisen uransa kovimman haasteen. Ähtäristä ei ole ollut aikaisemmin ehdokasta puheenjohtajaksi ja valinta on Kivinummen mielestä kova juttu pienelle paikkakunnalle.

Kivinummi on toiminut piirihallituksessa useamman kauden ja piirin ensimmäisenä varapuheenjohtajana kolmen vuoden ajan ollen tiiviissä yhteistyössä puheenjohtajana vuoden loppuun jatkavan Matias Mäkysen kanssa.

– Voi sanoa, että olen jo sisään ajettu kuten hyvä auto, hän naurahtaa.

Lue lisää aiheesta 17.11. Uutisnuotasta.