Kansallinen veteraanipäivä muistuttaa menneestä ja katsoo tulevaan

Kansallista veteraanipäivää vietetään vuosittain Suomen sotaveteraanien kunniaksi ja muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta. Tämän vuoden veteraanipäivän teema on Sotiemme opetukset – Tulevaisuutemme turvaksi. 

Räjähdekeskuksen tervehdyksen Ähtärin seurakuntakeskuksessa pidettyyn juhlaan tuonut vääpeli Vesa Savela totesi Suomen käymien sotien vuosina 1939–1945 opettaneen monta asiaa maamme puolustuksen osalta.

– Yksi niistä ja ehkä tämän vuoden teeman kannalta tärkein oli ”ei enää koskaan yksin”. Myös Venäjän Ukrainassa jo yli yhdeksän vuotta käymä sota on vahvistanut niin tätä oppia, kuin osoittanut oikeiksi monta muutakin asiaa joita Suomessa on tehty. Varusmiesten ja vapaaehtoisten naisten, sekä reserviläisten koulutus on näiden Ukrainan sodan oppien perusteella keskittynyt oikeisiin asioihin ja tehdyt strategiset päätökset maassamme ovat olleet vähintäänkin oikean suuntaisia.

– Nyt me olemme saranakohdassa, jossa nuo opetukset ovat saaneet kansakuntamme tekemään tulevaisuutensa turvaksi kauaskantoisia puolustusratkaisuja -olemme nyt puolustusliiton täysivaltainen jäsen.

– Sotiemme muisto ja perintö ovat siis olleet ja ovat, vahvasti mukana, kun tulevaisuuttamme linjataan, totesi Savela.

Lue lisää aiheesta 4.5. Uutisnuotasta.