Ähtärin kirkkokuorolla 120-vuotiset perinteet

Ähtärin seurakunnan kirkkokuoron 120-vuotisjuhla toi sunnuntaina kuulijoiden eteen kuvan kirkkomusiikin pitkästä historiasta mikä on seurannut sukupolvista toiseen, osana arkea ja juhlaa. Syntymäpäivä alkoi kirkkokonsertilla, jossa kuoron puolesta puhunut Unto Kangasniemi totesi konsertin alussa kuultujen laulujen olevan pienenä kiitoksena kuluneista yhteistyön ajoista entisille kanttoreille ja kuoronjohtajille. Kiitoksen saivat myös paikkakunnan ammattitaitoiset muusikot, jotka ovat toimineet kanttorin viikonloppuvapaiden sijaisina.

Juhlapaikan vaihtuessa seurakuntakeskukseen kuultiin lukuisia kuoron saamia tervehdyksiä ja jaettiin Suomen kirkkomusiikkiliiton myöntämät tunnustukset. Nämä jakoivat kirkkokuoron jäsen Hannu Hautoniemi ja Etelä-Pohjanmaan kirkkomusiikkipiirin varapuheenjohtaja, kanttori Sirkku Ratus.

Liiton erityisansiomerkin sai Leila Kotamäki, jolla on paitsi musiikillisia ansioita kuorolaisena, myös muun muassa tehtäviä kirkkomusiikkipiirissä reilun 10 vuoden ajalta. Aikaisemmat erityisansiomerkin saajat Ähtärin kirkkokuorossa ovat Seija Hirvonen ja Aarno Savola.

Lue lisää aiheesta 8.12. Uutisnuotasta.